Γράφτηκε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ τον Σεπτέμβριο του 1965.

Οι στόχοι της Σαηεντολογίας είναι ένας πολιτισμός χωρίς παραφροσύνη, χωρίς εγκληματίες και χωρίς πόλεμο, όπου οι ικανοί θα μπορούν να προκόψουν, όπου τα έντιμα όντα θα μπορούν να έχουν δικαιώματα και όπου ο Άνθρωπος θα είναι ελεύθερος να ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα.

Αυτοί οι στόχοι, που αναγγέλθηκαν για πρώτη φορά σε έναν ταραγμένο κόσμο το 1950, είναι απόλυτα μέσα στις δυνατότητες της τεχνολογίας μας.

Καθώς η Σαηεντολογία δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα, καλωσορίζει κάθε άτομο, οποιουδήποτε πιστεύω, φυλής ή εθνικότητας.

Δεν επιδιώκουμε την επανάσταση. Επιδιώκουμε μόνο την εξέλιξη σε ανώτερες καταστάσεις ύπαρξης για το άτομο και για την κοινωνία.

Πετυχαίνουμε τους στόχους μας.

Ύστερα από ατέλειωτες χιλιετίες άγνοιας του Ανθρώπου γύρω από τον εαυτό του, τη διάνοιά του και το σύμπαν, μια επαναστατική ανακάλυψη έχει γίνει γι’ αυτόν.

Άλλες προσπάθειες που έκανε ο Άνθρωπος έχουν ξεπεραστεί.

Σ’ αυτή την επιτυχία συντέλεσαν οι συνδυασμένες αλήθειες πενήντα χιλιάδων ετών ανθρώπινης σκέψης, αποσταγμένες και διευρυμένες με νέες ανακαλύψεις γύρω από τον Άνθρωπο.

Σε καλωσορίζουμε στη Σαηεντολογία. Από εσένα περιμένουμε μόνο να μας βοηθήσεις να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας και να βοηθήσουμε άλλους. Περιμένουμε να βοηθηθείς κι εσύ.

Η Σαηεντολογία είναι το πιο ζωτικό κίνημα στη Γη σήμερα.

Σ’ έναν ταραχώδη κόσμο, το έργο αυτό δεν είναι εύκολο. Αλλά πάλι, αν ήταν εύκολο, δεν θα χρειαζόταν να το κάνουμε.

Σεβόμαστε τον Άνθρωπο και πιστεύουμε ότι αξίζει να βοηθηθεί. Σεβόμαστε εσένα και πιστεύουμε ότι κι εσύ μπορείς να βοηθήσεις.

Η Σαηεντολογία δεν οφείλει τη βοήθειά της. Δεν έχουμε κάνει τίποτα που θα μας ανάγκαζε να πέσουμε σ’ εξευμενισμό. Αν είχαμε κάνει κάτι τέτοιο, τώρα δεν θα ήμασταν αρκετά ευφυείς για να κάνουμε αυτό που κάνουμε.

Ο Άνθρωπος υποπτεύεται κάθε προσφορά βοήθειας. Πολλές φορές προδόθηκε και η αυτοπεποίθησή του έγινε θρύψαλα. Πολύ συχνά έδειξε εμπιστοσύνη και προδόθηκε. Μπορεί να κάνουμε λάθη, επειδή χτίζουμε έναν κόσμο με σπασμένα άχυρα. Αλλά ποτέ δεν θα προδώσουμε την πίστη σου σ’ εμάς, όσο είσαι ένας από μας.

Ο ήλιος δεν δύει ποτέ στη Σαηεντολογία.

Και είθε μια νέα μέρα ν’ ανατείλει για σένα, γι’ αυτούς που αγαπάς και για την Ανθρωπότητα.

Οι στόχοι μας είναι απλοί, αν και μεγάλοι.

Και θα πετύχουμε, και πετυχαίνουμε με κάθε νέα περιφορά της Γης.

Η βοήθειά σου είναι ευπρόσδεκτη.

Η βοήθειά μας είναι δική σου.

ΚΑΝΤΕ ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΒΙΒΛΟΥ