Ως διαθρησκευτικός ηγέτης και καθηγητής της συγκριτικής θρησκειολογίας, ο Ραβίνος Μάικλ Σέβακ αναγνωρίζει τις οικουμενικές αλήθειες των Γραπτών και της πίστης της θρησκείας της Σαηεντολογίας και του Ιδρυτή της, Λ. Ρον Χάμπαρντ. Μεταφέρει τις εντυπώσεις του από την Εκκλησία και τα μέλη της ότι «είναι γεμάτη με ανθρώπους... που θέλουν να κάνουν τον πλανήτη ένα καλύτερο μέρος» και «αυτή η εκκλησία είναι αφιερωμένη στην επιβεβαίωση του δικαιώματος ενός ατόμου να ζει με ασφάλεια και χωρίς ναρκωτικά και τοξίνες». Ο Ραβίνος Σέβακ κάνει επίσης μνεία στη «δύναμη, το όραμα και την αλύγιστη αποφασιστικότητα» της Εκκλησίας που ωθεί τους Σαηεντολόγους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ιδρυτή της θρησκείας τους και να συνεχίσουν το έργο τους «μέχρι το καλό να εξαπλωθεί παντού».

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Παίρνω τα έργα του Λ. Ρον Χάμπαρντ στα σοβαρά ως θρησκευτικά συγγράμματα. Βλέπω το έργο του με θεολογική ματιά, όπως θα έβλεπα και τα διάφορα δόγματα του Ιουδαϊσμού, τα διάφορα δόγματα του Χριστιανισμού· με άλλα λόγια, το παίρνω σοβαρά.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι περιλαμβάνει μια τεράστια παγκόσμια αλήθεια. Κι έχει διαμορφωθεί με έναν πολύ ασυνήθιστο τρόπο γιατί είναι σύγχρονο και αντλεί γνώση από τον 20ό αιώνα, τις αρχές του και μετέπειτα. Έχει δομηθεί με τέτοιον τρόπο που είναι πολύ εύκολο για τους ανθρώπους να το κατανοήσουν και δεν είναι μόνο για ανθρώπους που δεν έχουν μια τυπική εκπαίδευση. Είτε έχει κανείς μια τυπική είτε μια ακαδημαϊκή εκπαίδευση, η ερώτηση είναι: μπορεί η γνώση να αγγίξει την καρδιά σου;

Τυχαίνει να έχει πολύ μεγάλο ταλέντο στη δόμηση της γνώσης. Δεν το έχω ξανασυναντήσει αυτό σε κανέναν. Τα συγγράμματά του περιλαμβάνουν θαυμάσια πράγματα και συστήνω σε άλλους να τα πάρουν σοβαρά ως θεολογία.

Πρόκειται για μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα εκκλησία. Είναι μια μοντέρνα εκκλησία. Δεν έχει υπάρξει κάτι τέτοιο εδώ και πολλά χρόνια. Δεν έχει κάποια από τα χαρακτηριστικά παλιότερων εκκλησιών. Δεν την παρακολουθείς με τον ίδιο τρόπο.

Δίνοντας στους ανθρώπους την ευκαιρία να κοιτάξουν το πνευματικό φαινόμενο μέσα από διαφορετικά μάτια, σύγχρονα μάτια χωρίς το αίσθημα ενοχής από το παρελθόν, το θεωρώ κάτι εξαιρετικά σημαντικό μέσα σε μια κοινότητα που πρέπει να υποβληθεί σε τεράστια ανακαίνιση για να βελτιωθεί.

Αυτή η εκκλησία έχει εξαπλωθεί σε κέντρα και εκκλησίες μέσα σε 50 κάτι χρόνια, πιο γρήγορα απ’ ό,τι ο Χριστιανισμός. Είναι ένα εκπληκτικό φαινόμενο που δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει χωρίς τις τεχνολογίες που έχουμε. Είναι απλώς ένα θαύμα. Πιστεύω, ειλικρινά, ότι όλα τα καλά κοινωνικά κινήματα χρειάζεται να μάθουν από την Εκκλησία της Σαηεντολογίας και το πώς επικοινωνεί.

Είναι γεμάτη ανθρώπους. Καλούς ανθρώπους, που φροντίζουν κι αγαπούν τους άλλους· ανθρώπους που θέλουν να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο. Αυτή είναι η δουλειά μου, όταν ξυπνάω το πρωί γι’ αυτό ζω και αυτό παίρνω από τη συνεργασία μου με την Εκκλησία της Σαηεντολογίας. Είναι πάρα πολύ ενεργητικοί, δεν το βάζουν κάτω, νοιάζονται για τους άλλους και απλώς μου δίνει ελπίδα ότι δεν χρειάζεται να τα κάνω όλα μόνος μου, δεν χρειάζεται να παλεύω μόνος σαν τον μοναχικό καβαλάρη. Ότι έχω φίλους, έχω οικογένεια, έχω πνευματικούς αδερφούς και αδερφές που δουλεύουν μαζί μου. Το συναίσθημα είναι μοναδικό.

Όσον αφορά τι προσφέρει η Σαηεντολογία, είναι πολύ σημαντικό. Δουλεύω με τη Σαηεντολογία στα διεθνή ανθρώπινα δικαιώματα και υπάρχουν θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων εδώ, από άποψη παραβιάσεων της ιερότητας του εαυτού που συνήθως αποκαλούμε βία. Υπάρχει και το πρόβλημα των ναρκωτικών και η Σαηεντολογία είναι στην πρώτη γραμμή για τη διασφάλιση της διαβίωσης χωρίς ναρκωτικά. Είναι σημαντικό ότι αυτή η εκκλησία είναι αφιερωμένη στην επιβεβαίωση του δικαιώματος ενός ατόμου να ζει με ασφάλεια και χωρίς ναρκωτικά και τοξίνες. Και είναι θαυμάσιο που έχετε βάλει μια εκκλησία σας εδώ στην 125η Οδό.

Όπου υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν καλό, η παρουσία του Θεού βρίσκεται εκεί. Παρακαλώ βοηθήστε μας. Αυτό είναι όλο κι όλο που ζητώ από τη Σαηεντολογία. Χρησιμοποιήστε τη δύναμή της, το όραμά της, την ασταμάτητη επιμονή της και μη σταματήσετε μέχρι το καλό να είναι παντού. Αυτό είναι το δώρο που πιστεύω ότι ο Λ. Ρον Χάμπαρντ δίδασκε σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΚΑΝΤΕ ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΒΙΒΛΟΥ