Πώς να Παραμείνεις Υγιής | Κέντρο Πληροφόρησης για την Πρόληψη

Η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR), ένας μη κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός οργανισμός και φρουρός της ψυχικής υγείας, ο οποίος εγκαθιδρύθηκε από μέλη της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας το 1969, είναι αφιερωμένος στην εξάλειψη των ψυχιατρικών παραβιάσεων και τη διασφάλιση της προστασίας των ασθενών. Η CCHR έχει υποστηρίξει τη θέσπιση πάνω από 160 νόμων που προστατεύουν τα άτομα από καταχρηστικές ή εξαναγκαστικές ψυχιατρικές πρακτικές, απαιτώντας την εν επιγνώσει συναίνεση για την ψυχιατρική θεραπεία, δίνοντας τέλος στην υποχρεωτική χορήγηση φαρμάκων και στα ηλεκτροσόκ σε παιδιά και επιβάλλοντας αυστηρές κυρώσεις όσον αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση των ασθενών από ψυχιάτρους και ψυχολόγους.

Με έδρα το Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας, η CCHR Διεθνώς καθοδηγεί ένα παγκόσμιο δίκτυο για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με περίπου 200 παραρτήματα σε 34 έθνη. Στους Επιτρόπους της CCHR περιλαμβάνονται γιατροί, ψυχίατροι, ψυχολόγοι, δικηγόροι, νομοθέτες, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι των πολιτικών δικαιωμάτων. Η CCHR Διεθνώς στεγάζει επίσης ένα μουσείο που παρουσιάζει την ιστορία που διαμορφώθηκε μέσα από αιώνες ψυχιατρικής βαρβαρότητας.

Η CCHR διανέμει ντοκιμαντέρ που εκθέτουν τα ποικίλα κανάλια των ψυχιατρικών παραβιάσεων: τις καταστροφικές συνέπειες του προσυμπτωματικού ελέγχου, του ταμπελώματος των ατόμων και της συνταγογράφησης ψυχοτρόπων φαρμάκων. Επίσης εκθέτει την κερδοσκοπική συμμαχία μεταξύ της ψυχιατρικής και της φαρμακοβιομηχανίας, την έλλειψη επιστήμης πίσω από τις διαγνώσεις της ψυχιατρικής και τον πολλαπλασιασμό της χορήγησης φαρμάκων σε εν ενεργεία στρατιωτικούς αλλά και βετεράνους η οποία οδηγεί σε θανάτους, εκτός του πεδίου της μάχης, μέσω ξαφνικής καρδιακής προσβολής και αυτοκτονιών.

ΔΕΙΤΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ CCHR

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Εκκλησία της Σαηεντολογίας που υποστηρίζουν παγκόσμια προγράμματα για να επιφέρουν αναμόρφωση στο πεδίο της ψυχικής υγείας, δείτε:

ΚΑΝΤΕ ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΒΙΒΛΟΥ