Στα εγκαίνια της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας του Ίνγκλγουντ, ο Αιδεσιμότατος Σεσίλ «Τσιπ» Μουρέι, πρώην επικεφαλής της Πρώτης Αφρικανικής Επισκοπικής Εκκλησίας Μεθοδιστών στο Λος Άντζελες και τώρα Καθηγητής Θρησκευτικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, εκφράζει τον βαθύτατο σεβασμό του για τον Ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ και την Εκκλησία της Σαηεντολογίας: «Φίλοι μου, αυτή η νέα εκκλησία αποτελεί μια ευκαιρία να επιφέρουμε αλλαγή. Ενθαρρύνω εσάς, την κοινότητα, να επωφεληθείτε πλήρως από αυτήν. Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ήταν ένας ιδιοφυής άνθρωπος που μπορούσε να πει: “Αυτό είναι το πρόβλημα, αυτή είναι η λύση, και εδώ είναι οι λεπτομέρειες για το πώς να το λύσετε”. Ορίστε, λοιπόν, ένα μέγαρο που έχει χτιστεί από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ.

»Είναι αρχιτέκτονας της ψυχής και σχεδιαστής των ονείρων. Εμείς καλούμαστε να χρησιμοποιήσουμε αυτό που μας έδωσε. Και είμαι πολύ ευγνώμων για όσα μας έχετε δώσει σήμερα. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους».

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Είχα την ευχαρίστηση να συνεργαστώ με πολλά μέλη της Εκκλησίας κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Και ξέρω ότι, επιτέλους, υπάρχουν άνθρωποι με αρκετή αφοσίωση, αρκετό κουράγιο και αρκετό σθένος για να συνεχίσουν και να κάνουν αυτή την πόλη και τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Χρειαζόμαστε έναν νέο κόσμο.

Για να το επιτύχουμε αυτό θα χρειαστεί μια νέα νοοτροπία. Ο νέος κόσμος δεν μπορεί να έχει ανθρώπους που έχουν περιορισμένη νοοτροπία. Θα πρέπει να έχουν ελευθερωμένες νοοτροπίες. Ο νέος κόσμος δεν πρέπει να είναι μόνο ένας κόσμος καταναλωτών, αυτών που χρησιμοποιούν όσα δημιουργούνται, αλλά δημιουργούς, άτομα που παράγουν, οι οποίοι θα επιφέρουν πράγματα που δεν υπήρχαν. Η Εκκλησία της Σαηεντολογίας και οι ενέργειές σας κάνουν τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου εφικτή.

Έχω παρατηρήσει ότι η μεγάλη επιτυχία της Σαηεντολογίας οφείλεται σε μεγάλο μέρος στο εξής: αντιμετωπίζει το άτομο ως σύνολο. Ασχολείται με αυτό ολιστικά, όχι τμηματικά. Ασχολείται με το σύνολο της ανθρώπινης εμπειρίας. Ελευθερώνεσαι για να έχεις τον καλύτερο εαυτό σου. Ελεύθερος σημαίνει το να είσαι ελεύθερος για εκπαίδευση, ελεύθερος για επαγγελματική κατάρτιση. Σημαίνει το να είσαι ελεύθερος από την αρνητικότητα που επικρατεί στη ζωή σου. Σημαίνει το να είσαι ελεύθερος από τα πάντα. Ο νέος εαυτός σου.

Φίλοι μου, αυτή η νέα εκκλησία αποτελεί μια ευκαιρία να επιφέρουμε αλλαγή. Ενθαρρύνω εσάς, την κοινότητα, να επωφεληθείτε πλήρως από αυτήν. Ο ποιητής καλεί εμένα κι εσάς συνεχώς «να χτίσουμε περισσότερα μεγαλοπρεπή μέγαρα». Ορίστε, λοιπόν, ένα μέγαρο που έχει χτιστεί από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ. Είναι αρχιτέκτονας της ψυχής και σχεδιαστής των ονείρων. Εμείς καλούμαστε να χρησιμοποιήσουμε αυτό που μας έδωσε. Και είμαι πολύ ευγνώμων για όσα μας δίνετε σήμερα.

Ο Θεός να σας ευλογεί όλους. Και να θυμάστε, ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα είναι να ξυπνήσεις.

ΚΑΝΤΕ ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΒΙΒΛΟΥ