Επιδοκιμάζοντας τον ρόλο της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας στην κοινότητα του Χάρλεμ, ο Αιδεσιμότατος Τζόουνς δηλώνει ότι: «Από βιβλική άποψη, κάθε κίνημα που υπήρξε, οποιοδήποτε κίνημα αλλαγής έγινε, έγινε από ένα άτομο. Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ είναι ένα κίνημα για αλλαγή, αλλαγή προς το καλύτερο, αλλαγή για αφύπνιση... Πιστεύω ότι έχει αφήσει πίσω μια κληρονομιά πλούτου όπου οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν το δυναμικό τους και τον δρόμο προς την ευτυχία βασιζόμενοι στις διδασκαλίες του και στην κατανόησή του».

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Το Χάρλεμ ήταν μέχρι τώρα η αναγέννηση πάρα πολλών κινημάτων. Κάνει νόημα που η Εκκλησία της Σαηεντολογίας θα είναι άλλο ένα κεφάλαιο στην ιστορία του Χάρλεμ για άλλο ένα μεγάλο κίνημα.

Αυτή η περιοχή είναι τόσο πολύπλευρη, υπάρχουν οι πολύ πλούσιοι και οι ισχυροί και υπάρχουν οι στερημένοι και διεφθαρμένοι. Το ότι η Εκκλησία της Σαηεντολογίας ήρθε σ’ αυτή την ευνοϊκή στιγμή και είχε τέτοιο αντίκτυπο όταν τη χρειαζόμασταν είναι ανήκουστο, πολύ ανήκουστο.

Ο Ντέιβιντ Μισκάβιτς είπε: «Ήρθαμε για να σας βοηθήσουμε να κάνετε ό,τι χρειάζεστε για να βοηθήσετε τον εαυτό σας». Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι η βοήθεια είναι μέσα τους, η αλλαγή που χρειάζονται είναι μέσα τους. Το ότι μπορούμε να φέρουμε ανθρώπους της κοινότητας, να φέρουμε ανθρώπους, που δεν ξέρουν ότι υπάρχει βοήθεια, εδώ στο κέντρο, θα έχει αντίκτυπο στη ζωή τους και ελπίζουμε ότι θα προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση όπου πάνε. Γιατί αν έλαβαν βοήθεια από την Εκκλησία της Σαηεντολογίας του Χάρλεμ, τότε σίγουρα μπορεί να έρθει κάποιος από το Κουίνς και να λάβει την ίδια βοήθεια.

Πολλοί άνθρωποι πονούν. Πολλοί είναι χαμένοι. Πολλοί θέλουν βοήθεια και δεν ξέρουν πώς να τη ζητήσουν ή ποιον να ρωτήσουν. Το ότι έχουμε εδώ την Εκκλησία της Σαηεντολογίας αυτή τη στιγμή ως άλλον έναν φορέα υποστήριξης για τη βοήθεια που χρειάζεται ο κόσμος, είναι καταπληκτικό. Πέρα για πέρα εκπληκτικό.

Το ότι μπορούμε να πούμε σε κάποιον που έμπλεξε με κάποιον τρόπο με τα ναρκωτικά, μέσα στο σύστημα στους δρόμους, ότι μπορεί να βρει τη διέξοδο. Κάνω αυτή τη δουλειά για πάνω από 35 χρόνια και τώρα έχω σαφώς συνεργάτες να μου προσφέρουν αυτή τη βοήθεια: «Μπορείτε να έχετε τη βοήθειά μας για να σας βοηθήσουμε να κάνετε κάτι που ήδη λατρεύετε. Σας βοηθάμε για να κάνετε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων που προσπαθείτε να βοηθήσετε αλλά που ποτέ δεν είχατε την υποστήριξη, τους πόρους, την προσιτότητα». Σε ποιο άλλο μέρος μπορείς να κάνεις τέτοιου είδους παρουσιάσεις βίντεο με την κλάση και την υπεροχή που βλέπω ότι έχει η Εκκλησία της Σαηεντολογίας;

Με τη συνεργασία, που (ελπίζω) θα ακολουθήσει, θα προσκαλέσουμε άλλους θρησκευτικούς ηγέτες να δουν τι μπορεί να κάνει η Σαηεντολογία, για να τους βοηθήσουμε στο έργο τους άσχετα από τη θρησκεία τους, χωρίς να αλλάξουμε τη νοοτροπία τους σχετικά με αυτό που κάνουν και που θεωρούν σημαντικό. Αλλά μας δίνετε και το πλεονέκτημα του ότι μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον που μπορεί να μην είναι σε θέση να μας ακούσει από τη δική μας θέση, αλλά θα το ακούσει από την Εκκλησία της Σαηεντολογίας.

Μίλησα με κάποιον σήμερα και είπα: «Κάτι που δεν έχει αξία, δεν διαρκεί πολύ καιρό». Αυτό ξεκάθαρα έχει αξία και προέρχεται από ανθρώπους που είναι οραματιστές. Από βιβλική άποψη, κάθε κίνημα που υπήρξε, οποιοδήποτε κίνημα αλλαγής έγινε, έγινε από ένα άτομο. Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ είναι ένα κίνημα για αλλαγή προς το καλύτερο, αλλαγή για αφύπνιση, αλλαγή για αναγνώριση, αλλαγή για συνειδητοποίηση, αλλαγή για αποκάλυψη, για να δεις τι μπορείς να κάνεις και να πας να το κάνεις.

Αυτό δεν διδάσκεται συνήθως, δεν είναι κάτι που μαθαίνεις σε κάποια θεολογική σχολή ή κολέγιο. Πρέπει να έχεις κάποιον με αρκετά μεγάλο όραμα για να το βάλει μέσα σου και πιστεύω ότι αυτό ακριβώς έκανε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ. Πιστεύω ότι έχει αφήσει πίσω μια κληρονομιά πλούτου όπου οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν το δυναμικό τους και τον δρόμο προς την ευτυχία, βασιζόμενοι στις διδασκαλίες του και στην κατανόησή του.

Επικροτώ τις προσπάθειές του. Ένα έργο τέτοιου επιπέδου απαιτεί προφανώς κάτι περισσότερο από ένα συνηθισμένο άτομο. Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο σ’ αυτόν, κάτι διαφορετικό, κάτι που πρέπει να το επεκτείνετε πέρα από αυτόν, γιατί ένα πράγμα που παρατήρησα είναι ότι οι άνθρωποι δεν απευθύνονται σ’ αυτόν ως Θεό, δεν είναι ο Θεός τους. Είναι ο οδηγός τους.

ΚΑΝΤΕ ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΒΙΒΛΟΥ