Κάνοντας μνεία στα προγράμματα κοινωνικής βελτίωσης και στις ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες που χρηματοδοτούνται από την Εκκλησία, ο Δρ Χάρτνεϊ περιγράφει την Εκκλησία της Σαηεντολογίας ως «μια ισχυρή αίσθηση του πολυπολιτισμού και σεβασμού και αξιοπρέπειας για τα άτομα» που «δεν είναι μόνο ευσπρόσδεκτη εδώ, αλλά είναι και απαραίτητη». Ο Δρ Χάρτνεϊ εγκωμιάζει τον Λ. Ρον Χάμπαρντ ως: «έναν από τους μεγαλύτερους θρησκευτικούς καινοτόμους του 20ού αιώνα».

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Πιστεύω ότι είναι άλλο ένα θεμελιώδες στοιχείο της Σαηεντολογίας το ότι φέρνει άλλες κοινότητες μαζί. Στον πάνω όροφο είδαμε πολλούς ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες και θρησκείες να συναντώνται. Ήταν φανταστικό, και κάθε Οργανισμός που ενσαρκώνει αυτό το ισχυρό πολυπολιτισμικό περιβάλλον, την καθολικότητα, τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, δεν είναι μόνο ευπρόσδεκτος εδώ, αλλά και απαραίτητος.

Αυτά που με ενδιαφέρουν περισσότερο είναι ό,τι κάνετε για την κοινωνία, πράγματα που σχετίζονται με το Νάρκωνον, το Κρίμινον, εκπαιδευτικά κινήματα, πράγματα για την καταπολέμηση της άγνοιας, των ναρκωτικών και περισσότερα. Με συναρπάζει να βλέπω ένα κέντρο όπως αυτό να γίνεται το σημείο συντονισμού για τόσους ανθρώπους στις κοινοτικές δραστηριότητες του οργανισμού σας.

Αυτό που πιστεύω για τον Λ. Ρον Χάμπαρντ, και είναι πιο φανερό στην Ακαδημία, είναι ότι είναι ένας από τους σπουδαίους θρησκευτικούς καινοτόμους του 20ού αιώνα. Έτσι, η κληρονομιά του είναι αρκετά εκπληκτική, αλλά πέρα απ’ αυτό φαίνεται να είναι ένας από τους μεγάλους θρησκευτικούς πνευματικούς καινοτόμους της εποχής μας και για τους λόγους αυτούς, είναι ένα πολύ εξαίρετο ανθρώπινο ον.

ΚΑΝΤΕ ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΒΙΒΛΟΥ