Περιγράφοντας τη δική του προσωπική εμπειρία με τη βοήθεια που προσφέρει η Εκκλησία της Σαηεντολογίας, ο Αιδεσιμότατος Γιάνγκμπλαντ επαίνεσε τις διδασκαλίες του Λ. Ρον Χάμπαρντ ως αυτό που ανάβει το φως της γνώσης. Αυτός καλωσόρισε τη νέα Εκκλησία της Σαηεντολογίας του Χάρλεμ «ως φάρο μέσα στην ταραχώδη θάλασσα της εποχής μας», προσθέτοντας, «Ας γίνει ένας ισχυρός φάρος για τον λαό του Χάρλεμ και τον λαό της κάθε περιφέρειας της αγαπημένης μας πόλης».

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Όπως λέμε, ο Θεός των χριστιανικών γραφών όντως δρα μυστηριωδώς. Η επιθυμία του δεν βρίσκεται μόνο στη μανία του σεισμού. Βρίσκεται επίσης στην ηρεμία και τη γαλήνη. Μια φορά, εγώ, ο επικεφαλής φροντιστής του ποιμνίου μου, βρέθηκα σ’ ένα μεγάλο αδιέξοδο και χρειαζόμουν βοήθεια.

Ο επικεφαλής χρειαζόταν λίγη φροντίδα και σπάνια, αν το κάνουν ποτέ, αυτοί που φροντίζεις επιθυμούν ή είναι ικανοί να σου επιστρέψουν τη φροντίδα που τους έδωσες. Αδέρφια μου, η δύναμή μου είχε λιγοστέψει, το φως μου έσβηνε και τα βάσανά μου με βάραιναν.

Μια μέρα με πλησίασαν κάποιοι από τους ενορίτες μου που είναι Σαηεντολόγοι. Με στοργή και πειθώ μού πρότειναν τουλάχιστον να ερευνήσω εγώ ο ίδιος, να μην ακούσω τις φήμες, αλλά να ερευνήσω εγώ ο ίδιος τις τεχνολογίες του Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Έκανα το Ραντάουν Αποκάθαρσης. Έλαβα ώντιτινγκ Διανοητικής και μελέτησα μαθήματα όπου αντιμετώπισα το παρελθόν μου: τόσο πράγματα που μου είχαν κάνει όσο και πράγματα που είχα κάνει εγώ. Και οι άνθρωποι άρχισαν να παρατηρούν τη λάμψη μου... η λάμψη μου ΕΠΑΝΕΡΧΟΤΑΝ!

Και ξέρετε τι με ρωτούσαν; Ξέρετε τι με ρωτούσαν, έτσι; «Μα τι κάνεις; Φαίνεσαι τόσο ωραίος και τόσο γαλήνιος».

Και σήμερα θα ήταν αμέλεια από μέρους μου να μην τιμήσω όσους αξίζουν να τιμηθούν – η μάνα μου με δίδαξε να έχω μεγάλη καρδιά για να εκφράσω την εκτίμησή μου σε άλλους. Η δήλωση που κάνω σήμερα είναι ότι η τεχνολογία της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ με βοήθησε να ξεπεράσω μερικά εξαιρετικά δύσκολα προβλήματα.

Η τεχνολογία με βοήθησε δίνοντάς μου, κατά κάποιον τρόπο, μια ονομασία για κάποια δαιμόνια, όπως τα έγγραμμα! Και με δίδαξε ότι η κατονόμαση των δαιμονίων ήταν το πρώτο βήμα, δηλαδή μέχρι να γίνω Κλήαρ... «Ο κόσμος φαίνεται πιο όμορφος όταν τον φωτίζει το δικό σας φως...» Κι εσείς, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας, είστε σήμερα στο Χάρλεμ ένα λαμπρό φως.

Η τεχνολογία του Λ. Ρον Χάμπαρντ προωθεί ένα θεμελιώδες είδος εκπαίδευσης. Βλέπετε, εκείνος κατάλαβε την αξία που έχει το «να μιλάς τη γλώσσα του κόσμου».

Όπως η Βίβλος που μελετώ και διαβάζω και κηρύσσω, που λέει: «Οι απλοί άνθρωποι τον άκουσαν ευχαρίστως». Έτσι και ο Ρον έγραψε, ώστε όλοι μας να μπορούν να τον καταλάβουν.

Με τις διδασκαλίες του, το φως της γνώσης ανάβει και καθώς προοδεύεις, εσύ ως άτομο αυξάνεις σταθερά την ισχύ σου μέχρι να δεις περισσότερη αλήθεια στον κόσμο απ’ ό,τι προηγουμένως.

Οπότε, ναι, είμαι Χριστιανός και ευχαριστώ τον Θεό σήμερα σ’ αυτή την περίσταση, γι’ αυτή την τεχνολογία που είναι η κληρονομιά του Λ. Ρον Χάμπαρντ, η οποία είναι για τους ανθρώπους. Ναι! Ευχαριστώ τον Θεό για τη ζωή και το πνεύμα και την κληρονομιά του Λ. Ρον Χάμπαρντ!

Η Αγία Γραφή μας λέει: «Πηγαίνετε έξω στον κόσμο». Και οι αδελφοί και αδελφές Σαηεντολόγοι βγαίνουν εκεί έξω και παίρνουν τη δουλειά τους πολύ σοβαρά. Οι Σαηεντολόγοι βοηθούν ανθρώπους των οποίων τα πρόσωπα δεν έχουν δει ποτέ, των οποίων τα μάτια μπορεί να μην ξαναδούν και τα ονόματα δεν θα μάθουν ποτέ.

Και όταν κάνουν τη διαφορά, τότε οι λέξεις παίρνουν σάρκα και οστά, δεν είναι πλέον κενές δηλώσεις. Τότε, και μόνο τότε, είναι η ανάσταση μια πραγματικότητα και όχι απλώς μια πιθανότητα.

Κι έτσι, στην περίσταση αυτή, αυτού του ονείρου που έχει πραγματοποιηθεί σήμερα, αυτή η Ιδανική Εκκλησία της Σαηεντολογίας με το Κοινοτικό της Κέντρο ανυψώνεται ως φωτεινός φάρος ελπίδας, ένας πύργος ελπίδας στις ταραγμένες θάλασσες της εποχής μας. Αυτή τη μέρα, η αναλογία του σπόρου έρχεται στον νου μου.

Όταν τον ποτίσεις και του δώσεις το σωστό χώμα, κοιτάξτε τι γίνεται. Ορίστε λοιπόν ο Ιδανικός Οργανισμός που έχει ανθίσει μπροστά μας... Ας γίνει ένας ισχυρός φάρος για τον λαό του Χάρλεμ και τον λαό της κάθε περιφέρειας της αγαπημένης μας πόλης!

Σας ευχαριστώ πολύ και ευχαριστώ τον Λ. Ρον Χάμπαρντ.

ΚΑΝΤΕ ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΒΙΒΛΟΥ