Σε ομιλία του στα εγκαίνια του Κέντρου Σαηεντολογίας στο Τελ Αβίβ, ο βιβλικός μελετητής και συγγραφέας Δρ Ριμόν Κασέρ κάνει λόγο για την οικουμενική προσέγγιση της Σαηεντολογίας με σκοπό να φέρει όλους τους ανθρώπους μαζί ώστε να ζουν με αρμονία. Ο Δρ Κασέρ επισημαίνει τη ζωτική σημασία του Κέντρου για την περιοχή λέγοντας: «Πιστεύω πως η Σαηεντολογία είναι η μόνη θρησκεία που μπορεί να δημιουργήσει μια σύνδεση ή ακόμα και στοργή μεταξύ των διαφόρων θρησκειών και είναι η μόνη που μπορεί να απαλλάξει την ένταση μεταξύ των θρησκειών». Εκφράζει την ελπίδα του ότι η Σαηεντολογία «θα έχει επιτύχει φτάνοντας σε ένα σημείο καμπής όχι μόνο για ολόκληρη την ισραηλινή κοινωνία αλλά και για όλη τη Μέση Ανατολή».

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Η καθολική άποψη της Σαηεντολογίας εκφράζεται μεταξύ άλλων σε Οκτώ Δυναμικά και στο Πιστεύω της. Το πρώτο στοιχείο του Πιστεύω σας, δείχνει την οικουμενική σας προσέγγιση στην πίστη σας ότι:

«Όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φυλής, χρώµατος ή πίστης, πλάστηκαν µε ίσα δικαιώµατα».

Δεν είναι να αναρωτιέται κανείς που ο Ιδρυτής σας μιλά για την Ανθρωπότητα και τη σπουδαιότητα για: «τη στοργή του ατόμου προς την Ανθρωπότητα και της Ανθρωπότητας προς το άτομο».

Γιατί αν κάποιος είχε ως σκοπό του να φέρει όλους τους ανθρώπους μαζί ώστε να ζουν με αρμονία, αυτός ήταν ο Λ. Ρον Χάμπαρντ. Ως άμεσο αποτέλεσμα αυτής της καθολικής αντίληψης υπάρχει η συμβουλή του κ. Χάμπαρντ να σέβεται κανείς τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των άλλων.

Είναι αμφίβολο ότι υπάρχει κάποια άλλη θρησκεία με μια τόσο προεξέχουσα καθολική άποψη. Η Σαηεντολογία δεν επιδιώκει να υιοθετήσει ή να ακυρώσει άλλες θρησκείες αλλά ανέρχεται για να δώσει μια άλλη διάσταση σ’ αυτές, η οποία δεν αναιρεί ούτε συγκρούεται με καμία από τις αρχές τους.

Αυτή η άποψη είναι ιδιαίτερα σημαντική γι’ αυτό το μέρος του κόσμου.

Πιστεύω πως η Σαηεντολογία είναι η μόνη θρησκεία που μπορεί να δημιουργήσει μια σύνδεση ή ακόμα και στοργή μεταξύ των διαφόρων θρησκειών και είναι η μόνη που μπορεί να απαλλάξει τις θρησκείες από την ένταση που υπάρχει μεταξύ τους.

Αυτή είναι η σπουδαιότητα του Κέντρου σας, της θρησκείας σας και του Λ. Ρον Χάμπαρντ σ’ αυτό το δικό μας μέρος του κόσμου!

Έχετε αναλάβει πολλά καθήκοντα, όχι μόνο σχετικά με τη βελτίωση του ατόμου, αλλά και της κοινωνίας γενικότερα. Και όλα αυτά βάσει των Στόχων της Σαηεντολογίας να αποτρέψει την παραφροσύνη, την εγκληματικότητα και τον πόλεμο.

Ελπίζω ότι με αυτόν τον Οργανισμό του Ισραήλ θα επιτύχετε τους στόχους σας. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε επιτύχει φτάνοντας σε ένα σημείο καμπής όχι μόνο για ολόκληρη την ισραηλινή κοινωνία αλλά και για όλη τη Μέση Ανατολή.

Έτσι ώστε μια μέρα στο άμεσο μέλλον να γιορτάζουμε μαζί σ’ αυτό το Κέντρο της Σαηεντολογίας, έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από ανοχή και ειρήνη.

Σας ευχαριστώ πολύ.

ΚΑΝΤΕ ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΒΙΒΛΟΥ