Ο Καθηγητής Βονκ μιλάει για τον τεράστιο όγκο και το εύρος της κληρονομιάς του Λ. Ρον Χάμπαρντ. Δηλώνει ότι: «Το μήνυμα του Ρον Χάμπαρντ είναι να φέρουμε ειρήνη στον κόσμο, να επαναφέρουμε τα χρηστά ήθη στον κόσμο, να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας και να σεβόμαστε τους ανθρώπους γι’ αυτό που είναι». Περιγράφει τη συνεισφορά του Λ. Ρον Χάμπαρντ ως: «αυτό που χρειάζεται αυτός ο αιώνας, ένα νέο όραμα, νέους στόχους για τη ζωή και σεβασμό του ενός για τον άλλον».

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Το μήνυμα του Ρον Χάμπαρντ είναι να φέρουμε ειρήνη στον κόσμο, να επαναφέρουμε τα χρηστά ήθη στον κόσμο, να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας και να σεβόμαστε τους ανθρώπους γι’ αυτό που είναι. Αυτό δημιουργεί κάτι καινούργιο και αυτό είναι που χρειάζεται αυτός ο αιώνας: ένα νέο όραμα, νέους στόχους για τη ζωή και τον σεβασμό του ενός για τον άλλον.

Την κληρονομιά του Ρον Χάμπαρντ, κάποιοι άνθρωποι την ακολουθούν και άλλοι τη συγκρίνουν. Κάποιοι τη συγκρίνουν με τη Βίβλο ή το Ταλμούδ ή κάτι άλλο, επειδή τα λόγια του, τα οποία είναι καταγεγραμμένα, τα έγραψε ο ίδιος και θα υπάρχουν για πάντα.

Έχει δει τόσα πολλά πράγματα, έχει γράψει τόσα πολλά πράγματα, αυτό είναι κάτι το εκπληκτικό. Αν οι περισσότεροι άνθρωποι έκαναν το ίδιο, θα χρειάζονταν τρεις φορές τη ζωή του.

Η συνεισφορά του Ρον Χάμπαρντ δεν είναι μία αλλά είναι πολλές συνεισφορές, έτσι αυτό που με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι ότι αν δει κανείς τι γίνεται τώρα στο κίνημα της Σαηεντολογίας· χρησιμοποιούν τα εργαλεία που δημιούργησε ο Ρον Χάμπαρντ και βοηθούν τον κόσμο. Έχουν προγράμματα κατά των ναρκωτικών, προγράμματα για καλύτερη μελέτη, προγράμματα για την αποκατάσταση· υπάρχει μια λύση για τα πάντα. Κι αυτό είναι μια μεγάλη συνεισφορά.

Θα θυμόμαστε τον Ρον Χάμπαρντ για πάρα πολλά πράγματα και νομίζω ότι αυτό είναι μια πολύ ιδιαίτερη ερώτηση, μια προσωπική ερώτηση, γιατί για όσους είναι, ας πούμε, σε κέντρα αποκατάστασης και λαμβάνουν τα εργαλεία του Ρον Χάμπαρντ, αυτό θα είναι το πιο εντυπωσιακό πράγμα. Για όσους χρησιμοποιούν προγράμματα κατά των ναρκωτικών, αυτά θα είναι τα πιο εντυπωσιακά. Γι’ αυτό λέω ότι ο Ρον Χάμπαρντ δημιούργησε τόσα πράγματα για τόσο διαφορετικούς ανθρώπους, οπότε όλοι θα βρουν κάτι.

Το κίνημα της Σαηεντολογίας θα μεγαλώνει όλο και περισσότερο, όχι μόνο λόγω της αξίας των έργων του, αλλά επίσης λόγω της προσοχής που λαμβάνει. Θα κάνει τον κόσμο να αναρωτηθεί: Τι κάνει αυτό το κίνημα; Ή περί τίνος πρόκειται; Έτσι οι άνθρωποι θα διαβάσουν τα βιβλία, και όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα διαβάσουν τα βιβλία, και θα επισκεφτούν μάλιστα και μια Εκκλησία της Σαηεντολογίας και θα μπουν μέσα να δουν τι γίνεται.

ΚΑΝΤΕ ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΒΙΒΛΟΥ