VII. Σωτηρια

Σύμφωνα με τη Σαηεντολογία, οι τραυματικές εμπειρίες και αυτής της ζωής και των προηγούμενων επαναγεννήσεων αποτελούν εμπόδιο για την ορθολογική συμπεριφορά και την πνευματική ανάπτυξη. Ο σκοπός του ώντιτινγκ της Σαηεντολογίας είναι να ελευθερώσει τον θήταν από την «αντιδραστική διάνοια», τις αλυσίδες άσχημων αναμνήσεων, και να επαναφέρει την πιθανότητα σωτηρίας.

Ο στόχος είναι ο πλήρως Λειτουργικός Θήταν (ΟΤ), μια κατάσταση σαν του θεού, όπου ο θήταν είναι ελεύθερος από όλους τους περιορισμούς αυτής της ζωής.

Πέρα από την ατομική σωτηρία, η Σαηεντολογία θεωρεί ως αποστολή της να απελευθερώσει από τα δεινά ολόκληρο τον πλανήτη και να δημιουργήσει έναν πολιτισμό όπου δε θα υπάρχει παραλογισμός, εγκληματικότητα ή πόλεμοι.

Όπως και στις ινδικές θρησκείες, η Σαηεντολογία θεωρεί ότι ο άνθρωπος πρέπει να απελευθερωθεί από τις προηγούμενες πράξεις (συγκρίνετε με το κάρμα του Ινδουισμού και του Βουδισμού), που έχουν συσσωρευτεί στην αλυσίδα των πολυάριθμων επαναγεννήσεων. Η ιδέα της Σαηεντολογίας για τη σωτηρία περιλαμβάνει και αυτή τη ζωή και τη ζωή μετά τον θάνατο. Υπόσχεται και στις δύο περιπτώσεις τη Γέφυρα προς την Πλήρη Ελευθερία.

Πέρα από την ατομική σωτηρία, η Σαηεντολογία θεωρεί ως αποστολή της να απελευθερώσει από τα δεινά ολόκληρο τον πλανήτη και να δημιουργήσει έναν πολιτισμό όπου δε θα υπάρχει παραλογισμός, εγκληματικότητα ή πόλεμοι. Στην ονοματολογία της Σαηεντολογίας, ένα συνώνυμο για τη σωτηρία είναι η «επιβίωση». Αυτό περιλαμβάνει τόσο την παρούσα ζωή όσο και τη ζωή μετά θάνατον. Το ώντιτινγκ και το ηλεκτρόμετρο που χρησιμοποιείται για να γίνει το ώντιτινγκ, βοηθούν το άτομο να βρει την πραγματική και αυθεντική του ταυτότητα.

VIII. Η Εκκλησία της Σαηεντολογίας
ΚΑΝΤΕ ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΒΙΒΛΟΥ