II. Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ

Το Ισλάμ καλύπτει όλες τις θρησκείες και μια αποκάλυψη του Κορανίου αναφέρει ότι όλοι οι αγγελιοφόροι του Θεού και οι προφήτες δίδαξαν τις διδαχές του Ισλάμ. Τότε τι είναι το Ισλάμ;

Η λέξη Ισλάμ σημαίνει να υπακούς τον Θεό απολύτως ή να εμπιστεύεσαι τα πάντα στον Θεό. Επίσης, μπορεί να εξηγηθεί με τη λέξη ειρήνη. Αν κάποιος αναζητήσει την αραβική ετυμολογία της λέξης Ισλάμ, θα ανακαλύψει ότι προέρχεται από το ουσιαστικό Ισλάμ, το οποίο προέρχεται από το αραβικό ρήμα Salima που σημαίνει «ελευθερώνω, ξεφεύγω, σώος και αβλαβής, χωρίς καμία αμφιβολία, και αποδεδειγμένο με σαφήνεια. Με άλλα λόγια, το Ισλάμ θα μπορούσε να σημαίνει ο δρόμος προς την ελευθερία, ο δρόμος προς την κατάργηση της δουλείας ο οποίος απελευθερώνει τον άνθρωπο από όλα τα βάσανα και ο δρόμος προς την ασφάλεια και την υγεία.

Στον Βουδισμό, ο όρος Βουδισμός σημαίνει εισέρχομαι στο στάτους του Μπόντι Σάτβα και πετυχαίνω την κατάσταση της πνευματικής αφύπνισης και επίσης σημαίνει ακολουθώ απόλυτα. Ο Σιντοϊσμός έχει έναν παρόμοιο όρο, τον όρο Καμουναγκάρα. Όλες αυτές είναι διαφορετικές ονομασίες για την κατάσταση της πνευματικής απελευθέρωσης του ανθρώπου.

Στη Σαηεντολογία υπάρχουν παρόμοιοι όροι οι οποίοι διατυπώνονται ως τα πνευματικά επίπεδα Κλήαρ και ΟΤ που ποτέ πριν δεν είχαν επιτευχθεί. (ΟΤ σημαίνει Λειτουργικός Θήταν. Θήταν είναι ο όρος της Σαηεντολογίας για την πνευματική οντότητα ή το πνευματικό ον.)

Κατά την έννοια της επιδίωξης της πνευματικής ελευθερίας, το Ισλάμ και η Σαηεντολογία έχουν πολλά κοινά.

Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ άφησε δύο επιστολές που απευθύνονταν στους ηγέτες του Βουδισμού, όπου δήλωνε ότι η Σαηεντολογία θα μπορούσε να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους να επιτύχουν τα αποτελέσματα της κατάστασης του Μπόντι σε δύο με τρία χρόνια και πρότεινε στους ηγέτες του Βουδισμού να στείλουν δύο νεαρούς άντρες από κάθε αίρεση να εκπαιδευτούν στις διδαχές της Σαηεντολογίας και να μεταφέρουν αυτές τις διδαχές στις σέκτες όπου ανήκαν οι ίδιοι.

Ισλάμ σημαίνει: ο δρόμος για να είναι κάποιος ελεύθερος και ο δρόμος προς την κατάργηση της δουλείας. Για να επιτύχει ένα άτομο τις πνευματικές καταστάσεις του Κλήαρ και του ΟΤ στη Σαηεντολογία, πρέπει να μελετήσει και να εφαρμόσει αυτά που μαθαίνει σε αυτό που ονομάζεται Η Γέφυρα προς την Πλήρη Ελευθερία. Η Γέφυρα αυτή είναι, στην πραγματικότητα, ένας χάρτης που περιγράφει την πορεία της μελέτης και της εφαρμογής που πρέπει να διανύσει κάποιος για να επιτύχει αυτή την ελευθερία. Κατά την έννοια της επιδίωξης της πνευματικής ελευθερίας, το Ισλάμ και η Σαηεντολογία έχουν πολλά κοινά.

III. Η Σύνθεση του Ανθρώπου από την Άποψη των Φιλοσοφιών της Σαηεντολογίας και του Ισλαμισμού
ΚΑΝΤΕ ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΒΙΒΛΟΥ