Αυτή η έκθεση έχει γραφτεί τον Ιανουάριο του 1996, από κοινού, από τον Juha και τη Marja Pentikäinen των οποίων τα βιογραφικά συνοψίζονται παρακάτω.

Ο Juha Pentikäinen, κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος Φιλοσοφίας, είναι Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Μελέτης των Θρησκειών στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι στη Φινλανδία και του Ινστιτούτου Κοινωνικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Τρόμσο στη Νορβηγία. Αφού έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα Φιλοσοφίας του από το Πανεπιστήμιο του Τούρκου το 1968, διορίστηκε για να ξεκινήσει τον νέο κλάδο σπουδών της Μελέτης των Θρησκειών στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι το 1972. Υπήρξε επισκέπτης καθηγητής της Μελέτης των Θρησκειών, της Πολιτιστικής ή Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, της Λαογραφίας και των Σκανδιναβικών Μελετών στα Πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας (Μπέρκλεϊ, Λος Άντζελες), του Τέξας (Όστιν), της Μινεσότα (Μινεάπολη), της Ιντιάνα (Μπλούμινγκτον) και της Ρώμης (Σαπιέντσα). Ήταν ο Εκπρόσωπος της Φινλανδίας στα Ηνωμένα Έθνη και στην UNESCO και ορίστηκε από την κυβέρνηση της Φινλανδίας ως μέλος και σύμβουλος αρκετών ομάδων εργασίας και επιτροπών. Ο Juha Pentikäinen διεξήγαγε έρευνες σε όλες τις ηπείρους, εκτός από τη νότια Αμερική, και έδωσε διαλέξεις σε περισσότερες από 60 χώρες. Το 1994 προσκλήθηκε για να ξεκινήσει έναν νέο τομέα μελέτης και Τμήμα Θρησκευτικών Σπουδών στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Τρόμσο. Τα περισσότερα από τα 20 βιβλία του, τα 350 άρθρα και οι 10 ταινίες του έχουν βραβευτεί με αρκετά διεθνή βραβεία και τιμητικά διπλώματα. Το 1995 προτάθηκε ως μέλος της Φινλανδικής Ακαδημίας Επιστημών.

Η Marja Pentikäinen, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης, είναι η Γενική Διευθύντρια του Γραφείου Αλλοδαπών της πόλης του Τάμπερε. Αφού έλαβε πτυχίο Κοινωνικής Πολιτικής, προχωράει τώρα στη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Τάμπερε. Υπήρξε κοινωνική λειτουργός και προεδρεύει σήμερα στο γραφείο που εκείνη ξεκίνησε το 1989. Είναι λέκτορας στα πανεπιστήμια του Τάμπερε και του Ελσίνκι, μέλος διαφόρων ομάδων και επιτροπών εμπειρογνωμόνων και σύμβουλος της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου της πατρίδας της σε θέματα που αφορούν τους ξένους, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τα κοινωνικά τους προβλήματα, τις αξίες και τις θρησκείες τους. Στα κείμενα που έχει εκδώσει περιλαμβάνονται: η πραγματεία «Ο πολιτισμός είναι ένα κλειδί» (1994), «Η μετανάστευση από και προς τη Φινλανδία» (1995) και μια έκθεση που γράφτηκε για την UNESCO σχετικά με τους ξένους και τους πρόσφυγες στη Φινλανδία. Το 1995 προήδρευσε ενός πάνελ με θέμα «Το μέλλον της οικογένειας» στη Διεθνή Σύσκεψη Καθηγητών στη Σεούλ της Κορέας.

Ι. Εισαγωγή
ΚΑΝΤΕ ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΒΙΒΛΟΥ